
Ko enkrat preizkusite ta način priprave, boste težko posegli po starih receptih – ti polpeti so tako sočni, da govorijo sami zase.
Oglaševanje
Če ste vajeni, da se polpeti pripravljajo z jajci in drobtinami, vas bo turška različica prijetno presenetila. V turški kuhinji velja preprosto pravilo: manj je več. Prav zato so njihovi polpeti izjemno sočni, aromatični in mehki – vse zahvaljujoč posebni kombinaciji začimb in nenavadnemu postopku s čebulo.
Skrivnost, ki dela razliko
Turški polpeti slovijo po tem, da so sočni, mehki in polni okusa. A recept ni zapleten. Glavna razlika je v tem, da se meso ne obteži z dodatki, temveč oplemeniti z izbranimi začimbami. Pomemben je tudi trik s čebulo, ki jo pred dodajanjem namočijo v vodo, jo precedijo in šele nato zmešajo z mesom.
Tako pripravljeni polpeti so izvrstni za hitro družinsko kosilo – postrežete jih lahko s pire krompirjem, popečeno zelenjavo ali preprosto solato, priporoča portal Krstarica, ki je objavil tudi recept za to jed.
Sestavine
- 1 kg mletega mesa (najbolje iz ene vrste, ne mešano)
- 1 čajna žlička popra
- 1 čajna žlička mlete paprike
- čajna žlička sladke paprike
- 1 čajna žlička kumine
- 1 čajna žlička koriandra
- 1 žlica naribanega česna
- 1/2 skodelice peteršilja
- 1 čebula
- sol po okusu
Priprava
Čebulo drobno nasekljajte in jo za nekaj minut namočite v vodo.
Mletemu mesu dodajte vse začimbe, česen in peteršilj ter dobro pregnetite.
Čebulo precedite in jo dodajte v mesno mešanico.
Meso ponovno dobro pregnetite, nato oblikujte kroglice in jih rahlo sploščite.
Polpete pecite v segretem olju, dokler ne postanejo zlato rjavi.
Preprostost turške kuhinje
Turška kulinarika temelji na čistih okusih, močnih začimbah in enostavnih trikih, ki jedi dvignejo na višji nivo. Ko enkrat preizkusite ta način priprave, boste težko posegli po starih receptih – turški polpeti so tako sočni, da govorijo sami zase.
Ob naslednji pripravi kosila jim dajte priložnost. Zelo verjetno je, da bo ta recept postal eden tistih, ki jih boste pripravljali znova in znova. Dober tek – oziroma, kot bi rekli v Turčiji, Afiyet olsun.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje